Companyia

QUI SOM?

Teatre al detall som una companyia de teatre professional i la formem la Txell Botey i en Xavi Idàñez, dos actors amb un mateix criteri i amb ganes tirar endavant projectes de teatre personals i treballar no només com a actors, sinó en tot el que significa el fet teatral. Ens agrada voltar-nos d’un equip de professionals amb els que compartim un mateix gust estètic i que ens ajuden a definir les directrius que defineixen la nostra manera de fer teatre.

XAVI IDÀÑEZ

XAVI IDÀÑEZ

Actor

Fundador i actor (i moltes altres coses) de la companyia Teatre al Detall.

Al teatre ha participat a Unes polaroids explícites, Quid pro quo, Ròmul el Gran, L’Escorxador, Nòmades, La Punyalada, Canigó...

Ha intervingut en sèries com Plats Bruts, El Cor de la Ciutat o 16 dobles i TV-Movies com Wendi placa 20957, Projecte Cassandra o Iris TV.

El 2002 guanya el premi al Millor actor del certamen de curtmetratges Molletficció per El Rey ha muerto.

És llicenciat en Arquitectura per la ETSAB.

 

TXELL BOTEY

TXELL BOTEY

Actriu

Fundadora i actriu (i el que calgui) de la companyia Teatre al detall. Al teatre ha participat a Eileen Shakespeare, La conquesta del Pol Sud, Quid pro quo, Retablo Valle-Inclán, La Punyalada.

Ha participat en sèries televisives com El Cor de la Ciutat, Ell i Ella, Temps de Silènci, MirallTrencat i Dones d'Aigua .

Guanya el premi a la Millor Actriu de la X Mostra de Teatre de Barcelona per l’espectacle Evidències.

És llicenciada en Història de l’Art per la UB.

 

QUIN TEATRE FEM?

Hi ha cinc conceptes que ens ajuden a definir la “marca de la casa”:

Gran teatre petit: fem un teatre de format mitjà-petit, amb pocs actors i també, i sobretot, volem fer un treball minuciós i una feina molt acurada a tots nivells (actuació, direcció, moviment, vestuari, escenografia….). Volem anar “al detall”.

Teatre per dir coses: som dels romàntics que encara creuen que el teatre, com l’art en general, a més de l’entreteniment, serveix per fer-nos reflexionar i qüestionar-nos. L’utilitzem com un mirall del món on vivim i ens serveix per fer-nos pensar.

Teatre amb sentit de l’humor: agre, dolç, tendre, naïf, crític, desbocat… el sentit de l’humor, en qualsevol de les seves vessants també és un leitmotiv en el treball que fem. Creiem que l’ humor és una bona eina per parlar de coses molt serioses i que la vida es viu molt millor amb un somriure als llavis.

Teatre de dramatúrgia contemporània: el nostre referent és sempre la societat d’avui, la del segle XXI.

Teatre poètic: volem fer espectacles poètics, màgics, evocadors, imaginatius i que ens facin SENTIR.

Teatre al detall © 2023 | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies